top of page

ONLINE MBSR TRAINING

MINDFULNESS

Mindfulness kan worden omschreven als het bewust aandacht schenken aan het huidige moment, zonder oordeel. Dat klinkt wellicht simpel, maar mindful leven benodigt oefening. Voordat je het weet verval je in automatisch gedrag en gedachtepatronen. Door mindfulness te beoefenen trainen we ons vermogen om de automatische piloot uit te schakelen en het huidige moment écht te beleven zoals het is. Dit helpt ons om meer van het leven te genieten en om beter om te gaan met moeilijke dingen in het leven. Mindfulness vermindert stress, spanning en angst. In de beoefening van mindfulness vinden we de vrijheid om bewust te kiezen hoe we willen reageren op situaties en personen.

online mbsr.jpg
wat is mindfulness

DE ONLINE TRAINING

De training bestaat uit acht wekelijkse online video sessies van 90 minuten. De sessies zijn live en je hebt dus echt contact met de trainer en de andere deelnemers. Via het online meeting programma Google Hangouts kun je eenvoudig aan de sessies deelnemen. Na inschrijving ontvang je uitgebreide instructies. Tijdens de sessies zullen we oefenen met verschillende meditatie technieken, waaronder de bodyscan, zitmeditaties en bewegingsmeditaties (een soort eenvoudige yoga oefeningen). Er zal uitgebreid de mogelijkheid zijn om vragen te stellen en je ervaringen te delen. Tussen de sessies verder oefenen met het werkboek en de audio bestanden is een essentieel onderdeel van de training. Mindfulness is een (be)oefening en het kost tijd en aandacht om je brein te trainen om van automatische gedragspatronen over te gaan op een meer mindful manier van in het leven staan. Daarom is het belangrijk dat je tussen de sessies door oefent met de bijgeleverde bestanden. De ervaring leert dat oefenen bijdraagt aan de blijvende effectiviteit van de training. Het is aan te bevelen om ongeveer 45 minuten per dag, vijf dagen per week te oefenen gedurende de duur van de training.

Praktische details

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Mindfulness is voor iedereen die meer bewust wil leven en daarmee zijn/haar levenskwaliteit wil vergroten. Deze online mindfulness training is geschikt voor mensen die beter om willen gaan met stress, spanning, zorgen, angst, verdriet of pijn. Maar ook als je het gevoel hebt dat het leven soms ongemerkt aan je voorbij gaat of dat je geleefd wordt is deze mindfulness training geschikt voor je. Je hebt geen voorgaande meditatie ervaring nodig. 

WAT DEELNEMERS ZEGGEN

“Ik heb geleerd om rust te vinden en om met gerichte aandacht te kunnen reageren. Maar ook om de automatische piloot te herkennen. De belangrijkste pluspunten van de trainer zijn: betrouwbaar, veilig, oprecht contact, aandacht en kennis. Thanks Barbara, ik zal dit nooit vergeten!"

—  Bas

—  Name, Title

GEPLANDE
TRAINGEN

TRAININGEN

//8-weekse online MBSR

Nederlands gesproken

Dinsdag avond: 19:30-21:00

Start 6 oktober 2020

// 8-weekse live MBSR in Hilversum

English spoken

Monday evening: 19:15-21:30

Start date January 12th 2021

// 8-week live MBSR in Hilversum

Nederlands gesproken

Maandag avond: 19:15-21:30

Start datum 21 september 2020

DATA  

// 8-weekse online MBSR (NL)

Sessie 1: 6 oktober 2020 - 19:30-21:00

Sessie 2: 13 oktober 2020 - 19:30-21:00

Sessie 3: 20 oktober 2020 - 19:30-21:00

Sessie 4: 27 oktober 2020 - 19:30-21:00

Sessie 5: 3 november 2020 - 19:30-21:00

Sessie 6: 10 november 2020 - 19:30-21:00

Sessie 7: 24 november 2020 - 19:30-21:00

Sessie 8: 1 december 2020 - 19:30-21:00

KOSTEN

Prijs online training:

€0 tot maximaal €200* pp

*Het kan zijn dat deze training door je aanvullende zorgverzekering wordt vergoed, check dat hier

*De standaard prijs voor de live MBSR training is €450

*Er zijn een paar plekken gereserveerd voor mensen die de training niet vergoed krijgen en het op dit moment niet kunnen betalen - neem contact op

De prijs is inclusief:

 • 8x Live begeleiding van ervaren en gecertificeerde trainer

 • Persoonlijke email support gedurende de trainingsperiode

 • Digitaal werkboek

 • Digitale audio bestanden

 • 21% BTW

GROEPSGROOTTE

Minimaal 4, maximaal 10 deelnemers

LEEFTIJD

Minimaal 16 jaar

WAT HEB IK ERAAN?

Eerdere deelnemers van deze training geven aan dat ze door de training

 • meer ontspannen zijn

 • meer zelfvertrouwen ervaren

 • minder stress ondervinden

 • meer zelf acceptatie en zelf liefde ervaren

 • beter in staat zijn om keuzes te maken in moeilijke situaties

 

WIE IS DE TRAINER?

Barbara van der Meer is een ervaren en gecertificeerde VMBN categorie 1 mindfulness trainer. Ze studeerde af aan de post-academische opleiding van het Centrum voor Mindfulness aan het Radboud Universeit Medisch Centrum in Nijmegen. Omdat Barbara de hoogst mogelijke certificering heeft worden haar trainingen (deels) vergoed door sommige aanvullende zorgverzekeringen.

Naast online & live mindfulness trainingen werkt Barbara als trainer in het bedrijfsleven en op universiteiten op het gebied van stress management, burn-out preventie en persoonlijke ontwikkeling. Ook is Barbara yoga docent - ze organiseert retreats in binnen- en buitenland - en werkt ze als expeditieleider waarbij ze groepen begeleidt naar hoge bergtoppen over de hele wereld. Barbara is afgestudeerd als politiek filosoof en heeft een achtergrond in het bedrijfsleven als strategie consultant.

> Lees meer

IK WIL MEEDOEN!

Schrijf je in door via onderstaande inschrijf link een intake formulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier zal de trainer email contact met je opnemen om je inschrijving te bevestigen. Je ontvangt dan een factuur. Je dient de factuur zelf te betalen en vervolgens kun je de factuur indienen bij je verzekeraar. Delta Development is niet verantwoordelijk voor eventuele vergoedingen door verzekeraars.  

> Algemene voorwaarden

WAT HEB IK NODIG?

Om aan de training deel te kunnen nemen zijn de volgende zaken noodzakelijk:

 • internet verbinding op een rustige plek in huis waar je de deur kunt sluiten en niet gestoord wordt

 • een laptop/ computer

 • een stoel

De volgende zaken zijn wenselijk maar niet noodzakelijk:

 • een (yoga)mat of handdoek om op de grond te kunnen liggen

 • een meditatie kussen of bankje, eventueel extra kussens of dekens om je houding te ondersteunen

 • een printer om het werkboek uit te printen

Inschrijven

"Mindfulness helps you go home to the present.

And every time you go there and recognize a

condition of happiness that you have,

happiness comes"

-  Thich Nhat Hanh

Onderzoek

SCIENTIFIC RESEARCH

Over 30 years ago, the American doctor Jon Kabat-Zinn started developing the MBSR method at the University of Massachusetts. Years of implementation and research have now passed and Mindfulness is being applied in many areas. For example, it has been shown to be effective in dealing with pain and illness, reduces sleep problems and is effective in treating anxiety and depression. Mindfulness is also being used more and more for professionals in various professional groups to reduce stress and the risk of burnout.

bottom of page